Doula podrška

Riječ DOULA doslovno znači „ona koja služi“, a pruža emocionalnu i informativnu podršku ženama tijekom trudnoće, poroda i nakon poroda.

Doula

Moj put prema tome da postanem doula počeo je još u djetinjstvu jer sam oduvijek znala da želim postati majka i obožavala biti okružena malom djecom i bebama.

Moje dvije trudnoće i dva poroda bila su putovanje prema majčinstvu, ali i prema sebi, prema skrivenim resursima za koje nisam znala da posjedujem. Doživjela sam porod kao duboko, intenzivno, bolno, ali i apsolutno prekrasno iskustvo koje me uistinu transformiralo i osnažilo.

Sada sam ovdje kao podrška drugim ženama kako bi i same mogle iskusiti ljepotu rađanja – iskustva koje nas duboko mijenja, priprema za ulogu majke i osnažuje za sve izazove koje pred nama stoje.

U porodu

Prije poroda dobro se upoznajem s trudnicom i prolazimo pripremu za porod kako bismo obje bile spremne kada porod krene, a uz majku ostajem od početka prvih trudova do kraja poroda, koliko god trajao.

Pružam

Informativnu podršku – informacije o fiziologiji poroda te mnoge praktične informacije poput kako prepoznati porodne faze, kada krenuti u rodilište, što ponijeti i što tamo očekivati…

Emocionalnu podršku – razgovaram s majkom o svim njezinim emocijama te pružam utjehu i podršku prije i tijekom poroda.         

Fizičku podršku – na različite načine pomažem majci da se nosi s trudovima i bolovima – masaža, kretanje, položaji, podrška…

Doula podrška na porodu
Doula

Studije pokazuju da prisustvo doule

Nakon poroda

Kao postpartum doula dolazim u posjet nakon poroda, razgovaramo o iskustvu poroda, majčinim emocijama koje u tom periodu mogu biti vrlo intenzivne te pomažem oko brige za bebu i dojenja.

Podrška je oblikovana prema potrebama majke i za svaku ženu je drugačije, može uključivati masažu, kuhanje hranjivog obroka, pospremanje kuće, odlazak u šetnju, razgovor, rame za plakanje, nošenje bebe dok majka učini nešto za sebe…

Doula
Scroll to Top